miercuri, 28 septembrie 2016

Astăzi venim cu noi impresii în urma desfăşurării activităţilor.
Chiar de la începutul activităţii am reuşit să le creez copiilor un interes deosebit faţă de cele ce urmau să se desfăşoare. Curiozitatea - un aspect ce face parte din domeniul atitudini de învăţare este important de dezvoltat la copii, deoarece fiind curios reuşeşti să descoperi multe momente inedite din lumea ce ne înconjoară. 
Astfel noi astăzi am încercat să ghicim ce ar fi putut să se ascundă în cutioara ce a fost destinată grupei "Alunelul"
... am încercat să ascultăm poate sunetul din interiorul cutiei ne va sugera vre-un indiciu. Şi răspunsurile au fost următoarele: poate fi frunze de toamnă, fructe, o pisicuţă sau un iepuraş. Astfel am demonstrat nivelul creativ al fiecăruia din noi.
... am încercat să privim un pic şi apoi să pipăim pentru a determina cum este: tare sau moale, pufos sau neted, rece sau cald. Unii din copii mi-au răspuns că 
ceea ce se ascunde în cutioară are şi miros .


şiii..... am ghicit: este o fiinţă.

... este fiinţă fiindcă: respiră, se mişcă, se hrăneşte, creşte, îmbătrîneşte.
Aricel  ni-a adus cu el şi ceea ce a strîns din poieniţă: ciupercuţe. 
Toate animalele se pregătesc pentru perioada rece a anului, măcar că aricii adorm în această perioadă.

după ce am cercetat ciupercuţele şi am stabilit că ele au picioruş şi pălărioare de diferite culori împreună am hotărît că am putea şi noi să modelăm ciupercuţe. Pentru aceasta e nevoie de antrenare. Am luat bucata de plastilină şi cu mişcări liniare am încălzit plastilina pentru a obţine un bastonaş, ce ne va servi drept picioruşul ciupercuţei. 



... apoi cu mişcări circulare din altă bucată de plastilină am modelat o bilă. 
Fiecare din copii a exersat aceste mişcări. 
Astfel am contribuit la dezvoltarea motricităţii fine a mîiinii.



... apoi produsul acestei munci l-am fixat pe masă alături de oaspetele nostru, Aricel.
şi deoarece am exersat îndeajuns pentru a înţelege cum putem modela desinestătători o ciupercuţă am început să muncim fiecare în parte.

 Iată-ne cu toţi la finele activităţii cu multe zîmbete şi voie bună, cu multe ciuperci colorate. Satsfăcuţi de lucrul realizat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu